Maatregelen omtrent het Coronavirus

De Ondernemershypotheek » Maatregelen omtrent het Coronavirus

De impact van het coronavirus is groot. Dit geldt ook voor de impact van de maatregelen die de overheid treft om verdere verspreiding tegen te gaan.  Vanzelfsprekend gaan wij mee in die maatregelen. Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle.

Onze werkzaamheden gaan door, maar dan online

De Ondernemershypotheek deed voor Corona tijden al veel via online, met de huidige maatregelen gaat bijna alles online. Dat houdt in dat het grootste deel van de afspraken telefonisch en via de webcam plaatsvindt. Er vinden dus nog maar weinig afspraken met klanten op kantoor plaats, voor jouw en onze veiligheid. De afspraken die nog wel op onze Van Bruggen Adviesgroep kantoren plaatsvinden, gaan uiteraard altijd met inachtneming van de RIVM richtlijnen.

Invloed op de woningmarkt

Wat we zien is dat de woningmarkt nog gewoon door gaat. Uiteraard zijn bezichtigingen wel aangepast voor ieders veiligheid. Bij de aankoop of verkoop van een huis bieden veel makelaars de mogelijkheid om alles digitaal te regelen waardoor koper, verkoper en makelaar niet face-to-face met elkaar hoeven af te spreken. Enkel voor het uiteindelijke tekenen bij de notaris moet men de deur uit.

Invloed op de hypotheekmarkt

We verwachten op de korte termijn geen effecten op de hypotheekmarkt. Hypotheekgesprekken vinden nog steeds plaats maar dan voor het grootste deel online. Wij ervaren dat dit prima gaat en door klanten goed ontvangen wordt.

Op de langere termijn zal verandering in de hypotheekrente afhangen van de ontwikkeling op de woningmarkt. Dit kan voor consumenten een reden zijn om de rente voor een lange periode vast te zetten. Het aantal hypotheek oversluitingen zal wellicht daarom nog verder toenemen.

Het voordeel van bijna alles online is dat zowel klant als adviseur, flexibeler kunnen zijn in het maken van hun afspraken.

 

Bel mij terug voor een vrijblijvende afspraak

Bel mij terug