Tarieven

Bij De Ondernemershypotheek bepaal je zelf welke dienstverlening je wenst.

De kosten voor het afsluiten van de hypotheek

Met advies de hypotheek afsluiten

Voor het afsluiten van je hypotheek inclusief hypotheekadvies van één van onze hypotheekadviseurs betaal je 1950,-

Voor dit bedrag zoeken we voor jou de hypotheek die het beste bij je past, vragen we de hypotheekofferte aan, coördineren we de ontvangst van benodigde stukken en controleren we de stukken. Zodra de hypotheekakte naar de notaris is gestuurd, ontvang je een bevestiging van ons. Ook houden we je tussentijds op de hoogte van de voortgang. Deze kosten brengen wij in rekening nadat je het volledige advies hebt gehad.

Zelf de hypotheek afsluiten zonder hypotheekadviseur

Je kunt er ook voor kiezen om zelf de hypotheek af te sluiten, zonder advies van een adviseur (execution only). Zo kan je flink besparen. De afsluitkosten bedragen dan slechts 950,-. Voor dit bedrag vragen we de hypotheekofferte aan, coördineren we de ontvangst van benodigde stukken en controleren we de stukken. Zodra de hypotheekakte naar de notaris is gestuurd, ontvang je een bevestiging van ons. Ook houden we je tussentijds op de hoogte van de voortgang.

De kosten voor de inkomenstoets en inkomensverklaring

Voor de bepaling van je inkomenstoets en het afgeven van een inkomensverklaring hebben we een samenwerking met de financieel specialisten van Raadhuys. Deze verklaring is nodig om als ZZP’er of ondernemer in aanmerking te komen voor een hypotheek. Hiervoor gelden de volgende tarieven:

Ondernemingsvorm Kosten
Eenmanszaak 225,-
Enkelvoudige vennootschap (BV) 405,-
Tot en met drie vennootschappen 585,-
Meer dan drie venootschappen 585,- (75,- per extra vennootschap)
Tariefgroep 1 + NHG Inkomensverklaring 375,-

De inkomensverklaring is fiscaal aftrekbaar.

Heb je een eenmanszaak en wil je dus naast een inkomensverklaring voor de hypotheek ook een inkomensverklaring voor de Nationale Hypotheek Garantie, dan brengt Raadhuys daarvoor 375,- in rekening.

Voor de dienstverlening door Raadhuys ontvang je een aparte dienstverleningsovereenkomt. De factuur voor de inkomenstoets en inkomensverklaring ontvang je ook rechtstreeks van Raadhuys.

Genoeg informatie over de kosten van het afsluiten van een hypotheek. Wil je weten hoe het hypotheek aanvraagproces loopt?

Met vragen kan je ons natuurlijk ook bellen op  020 – 764 09 01

Heb je vragen? Wij helpen graag.