Hoe het werkt

De Ondernemershypotheek » Hoe het werkt

Eenvoudig de financiering van jouw woning

Wist je dat maar liefst 60% van de ondernemers nu geen hypotheek krijgt? Wij weten waarop wij moeten letten om jouw mogelijkheden als zelfstandig ondernemer goed te kunnen beoordelen. We ondersteunen je tijdens het aanvraagproces en helpen je snel, gemakkelijk en goed aan een hypotheek. Je gaat eenvoudig het proces door. Alles kan van achter je bureau, zodat het eenvoudig en voordelig is.

Stap 1. Bereken je maximale hypotheek

Of je nu wel of niet al concreet een huis op het oog hebt, je kan bij ons op de website berekenen wat je maximaal kunt lenen. Om de berekening te maken, heb je de gegevens nodig over je omzet of inkomen en eventuele schulden. De hypotheek berekening geeft een indicatie van het maximale hypotheekbedrag.

Stap 2. Kies je adviespakket

Wellicht ben je nog aan het oriënteren maar het kan ook zijn dat je al een huis op het oog hebt. Daarom bieden wij verschillende adviespakketten aan. Tijdens het online indienen van je gegevens kan je kiezen van welk pakket je gebruik wilt maken. Alle pakketten zijn uitsluitend voor zelfstandigen en ondernemers. Je kan kiezen tussen:

Adviesgesprek

Een hypotheekaanvraag voor zzp’ers en ondernemers vereist veel specialistischer kennis dan een hypotheekaanvraag voor mensen in loondienst. We plannen daarom een afspraak in om advies te krijgen van een van onze hypotheekadviseurs. Zo kunnen we jouw situatie het best beoordelen. En wees gerust: onze adviseurs zijn specialisten op het gebied van hypotheken voor zelfstandig ondernemers. Je weet dus direct waar je aan toe bent zonder vervelende verrassingen achteraf.

Advies & Inkomensverklaring

Voor het verzorgen van een volledige beoordeling van jouw toetsinkomen werken wij samen met de financieel specialisten van Raadhuys. Zij stellen voor jou een inkomensverklaring op. Deze verklaring is nodig om als ondernemer in aanmerking te komen voor een hypotheek. Nadat je de aanvraag via de website hebt gedaan, sturen we je inloggegevens zodat je de financiële stukken kunt uploaden. Binnen een paar werkdagen ontvang je een inkomensverklaring van ons.

Hypotheek Compleet

Wanneer je voor Hypotheek Compleet gekozen hebt en je hebt de inkomensverklaring ontvangen, dan kan snel daarna de hypotheekaanvraag worden verwerkt. Bij Hypotheek Compleet regelen we naast het advies en de inkomensverklaring ook de bemiddeling en het afsluiten voor je. Vanaf het moment van het online indienen van je gegevens tot bij de notaris. Wanneer we de hypotheek hebben gekozen die het beste bij jou past als ondernemer gaan we zorgen dat het dossier volledig is. Als je alle stukken hebt aangeleverd controleren wij of het dossier volledig is en helpen we je indien nodig. Daarna dienen we de aanvraag in bij de hypotheekaanbieder.

Hier lees je over de tarieven van de drie pakketten

Stap 3. Vraag je hypotheek online aan

Heb je je pakket gekozen en ben je al klaar om de aanvraag te doen, dat kan! Dan hebben we meer gegevens nodig. Denk hierbij aan jouw persoonsgegevens en de gegevens van de nieuwe woning indien je die al op het oog hebt. Wij maken het proces graag duidelijk en inzichtelijk voor je. In het online aanvraagproces wordt stap voor stap uitgelegd welke gegevens je dient in te vullen.

Heb je toch nog vragen voordat je de aanvraag doet? Onze hypotheekadviseurs staan voor je klaar. Je kunt ons bereiken via 020 – 764 09 01 of per mail.

Stap 4. Upload de benodigde documenten

Adviesgesprek
Je bespreekt samen met de adviseur je huidige situatie en je wensen. Op basis van deze gegevens geeft de adviseur een selectie van de hypotheekaanbieders en de soort hypotheek die het beste bij jou past. Je hoeft geen documenten aan te leveren.

Advies & Inkomensverklaring
Heb je gekozen voor het pakket Advies & Inkomensverklaring dan heb we ook nog een aantal documenten nodig om je aanvraag compleet te maken:

Hypotheek Compleet
Wil je een hypotheek afsluiten, dan heb je gekozen voor Hypotheek Compleet. Om de aanvraag compleet te maken hebben we documentatie nodig volgende documentatie nodig:

Je kan alle documentatie uploaden in jouw online omgeving wanneer je de inloggegevens van ons hebt ontvangen.

Start je hypotheekaanvraag

Weet je hoeveel je kunt lenen en heb je genoeg informatie? Start dan je hypotheekaanvraag.

Oversluiten

Wil je liever je hypotheek oversluiten? Dat kan. Wij hebben in dat geval enkele gegevens van je nodig. Als je deze gegevens hebt opgestuurd neemt één van onze adviseurs contact met je op.

Heb je vragen? Wij helpen graag.