Hoe het werkt

De Ondernemershypotheek » Hoe het werkt

In 5 stappen naar de financiering van de woning

Wist je dat maar liefst 60% van de ondernemers nu geen hypotheek krijgt? Wij weten waarop wij moeten letten om jouw mogelijkheden als zelfstandig ondernemer goed te kunnen beoordelen. We ondersteunen je tijdens het aanvraagproces en helpen je snel, gemakkelijk en goed aan een hypotheek.

Je gaat eenvoudig in 5 stappen het proces door. Alles kan van achter je bureau, zodat het eenvoudig en voordelig is.

Stap 1. Bereken je maximale hypotheek

Of je nu wel of niet al concreet een huis op het oog hebt, je kan bij ons op de website berekenen wat je maximaal kunt lenen. Om de berekening te maken, heb je de gegevens nodig over je omzet of inkomen en eventuele schulden. De berekening geeft een indicatie van het maximale hypotheekbedrag.

Stap 2. Vraag je hypotheek aan

Wil je na de berekening een hypotheek aanvragen, dat kan! Voor de aanvraag hebben we meer gegevens nodig. Denk hierbij aan jouw persoonsgegevens en de gegevens van de nieuwe woning. Wij maken het proces graag duidelijk en inzichtelijk voor je. En wees gerust: alle aanbieders waarmee wij werken zijn specialisten op het gebied van hypotheken voor zelfstandig ondernemers. Je weet dus direct waar je aan toe bent zonder vervelende verrassingen achteraf.

Stap 3. Wel of geen hypotheekadvies?

Aan jou de keuze: wil je hypotheekadvies of wil je de hypotheek afsluiten zonder hypotheekadvies? Het kan allebei. Aan het eind van de hypotheekaanvraag krijg je de keuze of je zelf je hypotheek wilt afsluiten (execution only) of met advies van onze experts.

Zelf afsluiten

Heb je zelf al voldoende duidelijk welke hypotheekvorm bij jou past, dan kun je zonder tussenkomst van een adviseur de hypotheek afsluiten (execution only). Het is in dat geval nodig een kennis- en ervaringstoets te doen, want dat verplicht de Autoriteit Financiële Markten. Met die toets check je of je voldoende kennis hebt van hypotheken en jouw eigen financiële situatie. Ben je geslaagd voor de toets, dan mag je je hypotheek zonder advies aanvragen.

Hypotheekadvies

Je kunt ook kiezen voor het afsluiten van een hypotheek met hypotheekadvies. Als je in de hypotheekaanvraag kiest voor hypotheekadvies, dan neemt één van onze experts contact met jou op. Het advies kan telefonisch of met behulp van chat. Wat voor jou het beste werkt, bepaal je zelf.

Stap 4. Dien je aanvraag snel en simpel in

Als je de aanvraag hebt ingevuld en een keuze hebt gemaakt tussen zelf de hypotheek afsluiten en hypotheekadvies inwinnen, stuur je de aanvraag door naar ons. Jouw aanvraag kan dan worden beoordeeld.

Inkomenstoets en inkomensverklaring

Wij werken samen met de financieel specialisten van Raadhuys. Zij zorgen voor een volledige beoordeling van iedere aanvraag ten behoeve van de inkomensverklaring. Deze verklaring is nodig om als ondernemer in aanmerking te komen voor een hypotheek.

Stap 5. Stuur ons de benodigde documenten

Om de aanvraag compleet te maken hebben we een aantal documenten nodig. Zodra je via de site de hypotheekaanvraag hebt ingediend, ontvang je van ons bericht. En heb je er vragen over, dan kun je direct contact met ons opnemen. Je kunt ons mailen, met ons chatten en ons bellen tussen 9:00 en 17:30 uur.

Oversluiten

Wil je liever je hypotheek oversluiten? Dat kan. Wij hebben in dat geval enkele gegevens van je nodig. Als je deze gegevens hebt opgestuurd neemt één van onze adviseurs contact met je op.

Heb je vragen? Wij helpen graag.