Veel gestelde vragen

De Ondernemershypotheek » Hoe het werkt » Veel gestelde vragen

Wat zijn de beste hypotheekverstrekkers voor zzp'ers en ondernemers?

Ben je zelfstandig ondernemer en ben je van plan om een nieuw huis te kopen? Er was een tijd dat je een hypotheek wel kon vergeten als je nog niet langer dan drie jaar actief was. Tegenwoordig is dat anders en is er vaak zelfs meer mogelijk dan je denkt. Hypotheekverstrekkers stellen zich soepeler op en hebben in de meeste gevallen een zogenaamde zzp hypotheek. Lees meer >


Waarom kunnen wij ondernemers wel helpen?

Wij weten waarop wij moeten letten om de mogelijkheden goed te kunnen beoordelen. Voor ondernemers en ZZP’ers hebben we daarnaast een unieke samenwerking opgezet met financieel specialisten. Zij zorgen voor een beoordeling van iedere aanvraag met inkomensverklaring. Hiermee kunnen we voor jou een passende offerte aanvragen voor de financiering van jouw woning. Ook alle aanbieders waarmee wij werken zijn specialisten op het gebied van ondernemers en ZZP Hypotheken. Je weet dus direct waar je aan toe bent zonder vervelende verrassingen achteraf.


Is een hypotheek voor ondernemers anders dan voor niet-ondernemers?

Nee, de hypotheek is niet anders voor ondernemers. Afhankelijk van jouw situatie kan je als ondernemer of ZZP’er wel te maken krijgen met een hogere hypotheekrente. Na het indienen van de hypotheekaanvraag ontvang je een offerte van de hypotheek die het beste bij jou past. Zo weet je waar je aan toe bent zonder verrassingen achteraf.


Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Dat hangt af van jouw situatie. Bereken hier wat je maximaal kunt lenen.


Wat zijn de voorwaarden voor een ondernemershypotheek?

Als ondernemer dienen je jaarlijkse inkomsten minimaal € 30.000,- te zijn. Daarnaast moet je een aantal documenten kunnen aanleveren. Bekijk hier de benodigdheden voor een hypotheekaanvraag 


Hoe lang duurt het totdat mijn aanvraag beoordeeld is?

Het duurt gemiddeld 3 werkdagen voordat de aanvraag door de financieel specialist beoordeeld is en je een offerte voor de bij jou best passende hypotheek ontvangt.


Wat kost een hypotheekaanvraag voor ondernemers?

Een helder overzicht van onze tarieven vind je hier >


Kom ik als ondernemer in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie?

Ja, het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) maakt het voor zzp’ers en ondernemers ook mogelijk om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. Het is dan wel nodig dat je al tenminste 12 maanden zelfstandig werkzaam bent.
Om voor NHG in aanmerking te komen kan je bij het hypotheekadvies opdracht geven om het toetsinkomen voor NHG te laten vaststellen. Je kunt hiervoor ook zelf de opdracht geven. Ga voor meer informatie en/of het opdrachtformulier naar https://www.nhg.nl/het-product-nhg/een-hypotheek-met-nhg/
Uiteraard dien je bij het verdere hypotheektraject dan ook te voldoen aan andere criteria zoals een BKR-toets of het taxatierapport van de woning.


Bel mij terug voor een vrijblijvende afspraak

Bel mij terug